Vila usred maslinjaka u Baru, 214m2 sa vrtom od 1.177m2 i predivnim, neometanim panoramskim pogledom na more.

Cijena: 540.000€

  • Šifra
    24036
  • Mjesto
    Bar
  • Vrsta
    Kuća
  • Spavaćih soba
    5
  • Površina objekta
    214 m2
  • Površina placa
    1177 m2

Vila usred maslinjaka u Baru, 214m2 sa vrtom od 1.177m2 i predivnim, neometanim panoramskim pogledom na more.

Ova vila se nalazi iznad starog maslinjaka starog preko 2.000 godina, u Baru, okružena maslinjacima, usred prirode, a ipak tako blizu grada. Kroz električnu kapiju dolazi se na imanje vile. Tu su dovoljno parkirnih mjesta za 4 do 5 automobila, sva pokrivena. Kroz ulaz u kuću dolazi se do stepeništa s galerijom, koje vodi prema tri spavaće sobe i jedno kupatilo gore, i prema dnevnom boravku i podrumu dolje. Tri velike spavaće sobe sve su opremljene garderobama i imaju balkone. Svaka spavaća soba nudi predivan pogled na more. Kupatilo je opremljeno kadom, umivaonikom i WC-om. Dnevni boravak ima veliku dnevnu sobu i kuhinju s trpezarijom. Iz dnevnog boravka i kuhinje izlazi se na veoma veliku terasu koja pruža predivan pogled na grad Bar, maslinjake, lijepo uređen vrt i more. Na ovoj etaži nalazi se i još jedno kupatilo i gostinjska soba koja se može koristiti kao čitaonica. I odavde se izlazi na terasu. Iz svih ovih soba pruža se predivan pogled na okolinu i more. Preko još jednog pola etažnog stepenica dolazi se do male stana sa kupatilom i terasom s pogledom na more. Tehničke prostorije i pristup podrumu nalaze se kroz posebna vrata takođe na ovoj etaži. Ogroman podrum uključuje malu radionicu i nekoliko ostava. Na parkiralištima se nalazi teretni lift koji može spustiti teške predmete do podruma i vrta.

Cijela kuća ima podno grijanje, klima uređaje, gradski vodovod i alarmni sistem.

Zagrijavanje kuće i tople vode može se obaviti na tri različita načina:

električno preko elektroprivrede,

solarnim panelima na krovu

ili peletnim šporetom koji dekorativno stoji u dnevnom boravku.

Veliki vrt je terasasto uređen i uključuje cvjetne gredice, razne šarene grmove, brojna voćna stabla, vrtne gredice, masline, vinovu lozu i mnogo toga drugog. Sistem za navodnjavanje snabdijeva biljke vodom. Vodeni rezervoar od 50m3, koji se nalazi ispod jednog od parkirališta, može se napuniti kišnicom i pruža dovoljno prostora za navodnjavanje vrta. Dodatno, tu je i biološki septički sistem koji nije potrebno prazniti i dovoljno je velik da opsluži tri vile.

Kuća je izgrađena vrlo pažljivo i tokom građevinske faze kontinuirano su je nadgledali vanjski građevinski inženjer i arhitekta. Posebna pažnja posvećena je seizmičkoj izdržljivosti i odgovarajućim mjerama, što je bilo vrlo važno za investitora. Proces legalizacije je već pokrenut.

Nemoguće je opisati sve što ova kuća nudi - morate je vidjeti.
 

Sve prostorije nisu fotografisane zbog privatnosti.

 

Pošaljite mail!